Hoe zorg je ervoor dat jouw klantendienst de verwachtingen overtreft?

De klantenservice evolueert op continue basis, gestuwd door verschuivende klantverwachtingen en disruptie in de markt. Naast deze externe ontwikkelingen manifesteren er zich bovendien ook interne verwachtingen en een nieuwe skillset voor de klantendienstmedewerker. Hoe zorg je er als organisatie voor dat je klantendienstmedewerkers klaar en bereid zijn om deze verwachtingen te overtreffen?

HR stays in touch

Om tegemoet te komen aan deze wijzigende situatie is het allereerst belangrijk dat HR op constante basis in contact staat met de operationele leiding & medewerkers van je klantendienst. Enkel op deze manier kan men info van de klant, ideeën van de leidinggevenden en interesses van medewerkers combineren om zo een aanpasbaar skill- of verwachtingsplan op te bouwen. Dit plan vormt de basis voor de focuspunten van je trainingsdepartement.

Willingness to adapt

Flexibiliteit staat ook in deze bijzondere tijd eens te meer centraal. Employee engagement is hierin een belangrijke factor om medewerkers bereid te vinden deze nieuwe opleidingen of skills aan te leren. Wij zorgen ervoor dat jouw inhouse ContactExperts de skills aangeleerd worden en ze kunnen delen met jouw klantendienstmedewerkers. 

Mentoring

Een mentor of een voorbeeldrol introduceren in deze tijd van corona is niet altijd eenvoudig. Wanneer het echter gaat om aanpassingen die relatief snel moeten geïmplementeerd worden is een mentor enorm waardevol. Let er ook op dat de klantendienstmedewerkers de ruimte krijgen om ervaringen via (digitale) meetings met elkaar te delen. Ook hier is de invloed van de voorbeeldrol of mentor niet te onderschatten doordat zij via concrete success stories het bewijs van resultaat leveren. De ervaring van de inhouse klantendienstmedewerkers die ContactExpert je ter beschikking stelt, zullen je team zeker versterken. 

How can your customer service exceed expectations - Hoe zorg je ervoor dat je klantendienst de verwachtingen overtreft

Van HR, training, operationele leiding tot natuurlijk de klantendienstmedewerker zelf. Heel wat departementen zijn betrokken om ervoor te zorgen dat het klantcontact optimaal verloopt en dat zowel de verwachtingen van de klant als van jouw interne organisatie overtroffen worden.